top of page
torra växter

Blommor

Rosen är en älskad blomma och det är inte så konstigt. De är både vackra, rikblommiga och doftar gott. Rosor kan med fördel blandas med andra perenner, men är också vackra som solitärer. Det finns en mängd olika varianter att välja på och de passar i alla typer av trädgårdar.

Rosor

Unknown-3.jpg

Klasblommiga rabattrosor

Mycket rikblommiga. Blommorna sitter i klasar. Blommar från juni fram till hösten. Trivs i soliga lägen i djup och näringsrik jord. Fin i grupper, i rabatter, tillsammans med perenner, buskar och barrväxter. Bland de klasblommiga rabattroserna finns även utmärkta marktäckare.

Unknown-4.jpg

Storblommiga rabattrosor

Har stora fylda välformade blommor som ofta doftar gott. De blommar länge, från slutet avjuni fram till hösten. Trivs i djup näringsrik jord och soliga lägen. Fin som snittblomma.

Moderna buskrosor

Detta är din objektsbeskrivning. Använd detta utrymme till att beskriva tjänster, produkter, teammedlemmar eller andra objekt du vill framhäva på din hemsida. Har du mycket att säga? Du kan enkelt förvandla ett objekt till en egen sida genom att klicka på "Skapa ny sida från detta objekt" i redigeringspanelen.

Unknown-7.jpg

Kanadensiska rosor

Härdigare klasblommiga rabattrosor, buskrosor och klängrosor som kommer frånförsöksstationer i Kanada. Blommar hela sommaren och en del sorter påminner om gammaldags rosor.

images-2.jpeg

Klätterros

Finns i olika grupper. En del blommar rikt en gång på högsommaren. Dessa är ofta mycket kraftigväxande, friska och härdiga. Andra blommar kontinuerligt hela sommaren. Dessa har ofta större blommor och är inte fullt så starkväxande.

Klätterrosorna är fina att samplantera med klematis då de brukar trivas i samma jord. De trivs i ljusa till halvskuggiga lägen och passar bra att plantera vid pergolor, rosenbågar, staket, spaljeer eller klättrande i träd.

images-3.jpeg

Gammeldagsrosor

En stor grupp rosor med olika härstammning. De flesta har en mycket rik blommning som doftar gott. En del börjar blomma tidigt och en del är remonterande.De är mycket härdiga ochtrivs både i ljusa, halvskuggiga och skuggiga lägen. Fina som solitärer, gruppvis eller som friväxande häckar. Trivs i djup näringsrik jord.

Vi har ett nära samarbete med en utomordentlig duktig odlare i Danmark. 
Kvaliten är mycket hög med stora kraftiga plantor som nästan känns ”färdiga” redan vid inköpet. 
Försedda med tydliga texter och planteringsråd på varje kruka. 
Även här tar vi emot beställningar på det som önskas om det inte finns på plats just nu. 

Perenner

4D3A6191.jpg
bottom of page